Пътници в потрес! БДЖ им продаде билети за несъществуващ влак!

Train Tracks

Пътници останаха на гарата в Карлово, след като влакът им за София беше отменен 15 минути, след обявения час за тръгване. От БДЖ обясниха, че влакът изобщо не е тръгнал от София сутринта.

Според един от неуспелите да отпътуват от Кюстендил Недко Стефанов въпреки че още в началото на деня се е знаело, че такъв влак няма да има, билети за него са били продавани.

Влакът от Карлово за София трябвало да тръгне в 13.25 ч. Чакащите на гарата пътници мислели, че влакът закъснява. В 13.40 ч. обаче разбрали, че такъв влак изобщо няма да има.

Недко Стефанов си купил билет за бърз влак Бургас – Карлово с прехвърляне от Карлово за село Розино, още сутринта. Той обаче успял да стигне само до гарата в Карлово: „Там научавам, че сутринта не е дошъл от София този влак, който е трябвало да се върне на обяд в 13.25 ч. Тоест от сутринта се е знаело, че такъв пътнически влак от Карлово до София на обяд няма има”.

Петко Александров от БДЖ обясни, че влакът не е тръгнал от София заради техническа неизправност, а пък нямали друг, с който да го заменят: „Влакът е отменен поради техническа неизправност, възникнала в мотрисата, която е трябвало да обслужи влака. На момента не е имало възможност да бъде осигурена друга алтернатива като възможност за обслужване, нямат наличен резерв”.

dariknews.bg



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ