Бенчо Бенчев в горещо интервю! Червеният общинар, арестуван с Митьо Очите проговори!

Бенчо Бенчев

Всяко зло е за добро и аз вярвам, че органите на МВР и прокуратурата ще постъпят професионално, а не под натиск. Това заяви пред „Флагман“ скандалният общинар Бенчо Бенчев, който бе задържан в хотелска стая в Истанбул в компанията на обявения за издирване подземен бос Димитър Желязков – Очите и бившият депутат от ДПС Несрин Узун.

– Г-н Бенчев, Спецпрокуратурата публикува кадри от вътрешността на дома ви и показа доста оръжие и боеприпаси. Незаконнопритежавани ли са, защо са Ви?

– Прибрах се вкъщи преди няколко часа и все още не мога да си дам сметка какво реално се случва през тия две денонощия, честно казано. Не очаквайте да се оправдавам, защото нямам за какво. Достатъчно много съм огорчен и съсипан, но за оръжията да кажа: пушките и боеприпасите са ловни, с всички редовни разрешителни, съхранени в каси – по всички изисквания, същото се отнася и за моето лично оръжие пистолет, който никога не нося. Взели са след претърсването четири пистолета, за които синът ми Георги рано тази сутрин занесе всички документи – те са служебни и се водят на едноличната ми фирма „Бенмар”, но тъй като при преместването на офиса й в новата сграда нямаме каса, аз ги съхранявам в личната си каса у дома. Тези четири пистолета се водят на отчет към Първо РУП, а аз тук съм към Четвърто РУП. Още днес ще ги пререгистрирам да са на съхранение към съответното управление. Ловец съм и това е известно на всички, ловният ми автомат си е вкъщи.

– Разбрахте ли, че политическото Ви бъдеще изглежда оттук-нататък невъзможно.

– Близките ми ме щадят и не са ми казали какво се говори и пише, все още, не съм запознат в детайли. Екипът на Флагман му чете изявленията на Корнелия Нинова, Цветан Цветанов, Изпълнителното бюро на БСП-Бургас, местните общински съветници Чанко Мирчев и Евгений Мосинов, след което отговорът му продължава така: Мога да кажа, че не съм допускал съществуването на толкова много хора, които се хранят от завист и злоба, качества, които в такива ситуации, като тази, излизат наяве и е трудно да се прикрият. Толкова притворство! Сега ще си дам равносметка за доста неща, над които винаги съм стоял и в личния, и в политическия си живот.

– Звучите обаче много безнадеждно?

– Напротив: всяко зло – за добро. За мен е важно органите на МВР и на Прокуратурата да си свършат работата професионално, по съвест и да не се поддават на политически натиск. В политиката с моето име лесно може да се прави популизъм, защото съм разпознаваем в местната общност. Знаете ли, боли ме най-много от това, че тези, на които съм помагал най-много, ме разкъсват като кучета. Ще го изтърпя и няма да кажа нищо повече, имал съм на сърце да правя добро – правил съм и пак ще правя.

– Но това, което се случи с Вас покрай издирването на Димитър Желязков-Очите от Интерпол, не може да остане без последствия.

– Оказах се в неподходящ момент в най-неподходящото място. Всичко ще се изясни и ще се разбере, че няма как да ме пришият към престъпна група. Аз дори и адвокат още не съм повикал, нямам от какво да треперя, защото съм правил само добрини.

– Г-н Бенчев, току-що разбираме от Спецпрокуратурата, че след разпитите и претърсванията на дома ви и офисите ви вчера, срещу Вас не са събрани доказателства за повдигане на обвинение за участие в ОПГ, а ще образуват ново разследване – за лично укривателство. Това успокоява ли Ви?

– Аз съм психически рухнал, изтощен съм от всичкото унижение, на което съм подложен и най-вече съм съкрушен от тези, които вчера ме наричаха най-близкия приятел. До мен е съпругата ми Мария и това ми стига като подкрепа, защото отново се влошава здравословното ми състояние предвид напредващото ми неврологично заболяване.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ