Нищо хубаво не чака Юзджан, който отвлече девойка с помощта на приятел

белезници

Състав на Варненския апелативен съд потвърди като правилна и законосъобразна най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, определена от Окръжен съд – Добрич спрямо Юзджан Г., обвинен затова, че с друго лице отвлякъл непълнолетно момиче.

Юзджан е привлечен като обвиняем затова, че на 24 юли тази година, в с.Крушари  Добричка област, в съучастие с друго лице отвлякъл момиче, ненавършило 18 години. Това е тежко  умишлено  престъпление, за което законът предвижда наказание от 7 до 15 години „лишаване от свобода” .

Въззивната апелативна инстанция сподели всички основания на Добричкия окръжен съд, с които спрямо обвиняемия е била наложена първоначална мярка за неотклонение „задържане под стража“. Събраните при разследването доказателства водят и този съд до обосновано в достатъчна степен предположение, че Юзджан е съпричастен към престъпното деяние, извършено в съучастие.

С оглед тежестта на наказателната репресия и изключително високата степен на обществена опасност на деянието, съдът счита, че ако обвиняемият е с по-лека мярка за неотклонение, той може да се укрие или да извърши престъпление.

Определението на на Варненския апелативен съд не подлежи на обжалване.

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ