Банско вече може да се похвали с най-красивата улица в България! САМО Я ВИЖТЕ! (Снимки)

6

Кметът на Банско Георги Икономов, жители на града и гости откриха днес официално най-красивата улица в България! Някогашният пущинак ул. „Гоце Делчев“ вече е едно от бижутата на областта, а гостите бързо я оприличиха като Българския Монмартр.

„Хората, живеещи на така наречената “улица” “Гоце Делчев”, чакаха нейното изграждане повече от 30 години – едно кално и прашно пространство, обрасло с бурени. Срещнахме се с жителите на улицата през март 2013 година и изслушахме тяхното виждане за това как искат да изглежда тя. Проектирахме я съгласно тяхното желание. И така, от 2015 година, се заехме с изграждането й – в типичния за града ни архитектурен стил, с вадите, с каменните плочи, с мостчетата, с обособени места за игра и почивка. Разделихме строително-ремонтните дейности на три етапа, насочихме средства в размер на 3 600 000 лева и ето, че улицата вече е факт. Открихме я на светъл празник – 15 август, Успение Богородично. Нека я пазим и ползваме със здраве!“, пожела си кметът Георги Икономов.

Една от атракциите на улицата е чешмата, съградена от Димитър Златев-Бомбата. Тя е дарение за банскалии от набор 1968.

Ето и снимки какво представляваше улицата преди и каква е днес!



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ