Директорът на полицията в Благоевград обяви колко тона канабис за унищожени от началото на годината

nikolai-hadjiev2

От началото на годината са открити и унищожени около 58 тона суров канабис. Това каза на брифинг в село Първомай (община Петрич) Николай Хаджиев, директор на ОДМВР – Благоевград, предаде Pirinsko.com,

„Има образувани 27 съдебни производства, като са задържани 12 лица. Повечето от тях са с парична гаранция. От началото на сезона до момента има по-голямо количество намерен и унищожен канабис в сравнение с предходната година“, каза още Хаджиев.

По думите му миналата година са задържани малко над 500 килограма сух канабис. При акциите често вината се поема от възрастни хора, а целта е да се избегне наказателна отговорност. Всяка постъпила информация се проверява от полицията и отработва.

Местни жители също подават сигнали. Районът на Петричко е благоприятен за отглеждане на този вид насаждения. Пазарната цена на килограм сух канабис е от порядъка на 3 000 и 5 000 лева, като стойността зависи от качеството и количеството.

От 10 килограма суров канабис излизат между 800 грама и 1 килограм сух канабис. Насажденията са разположени предимно в двете планини Беласица и Огражден.

Снимка: Пиринско.ком



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ