Самоубилият се министър – баща на адвокат на Пеевски! Гръмнал се с…няколко куршума

румен андреев
Нови и нови въпроси изплуват около прострелването на бившия вътрешен зам.-министър Румен Андреев. Мъжът бе намерен мъртъв във вилата си в местността „Щъркелово гнездо“ край яз. Искър преди два дни.

От МВР побързаха да обявят, че става дума за самоубийство. Допълниха веднага, което не е практика, че Андреев се е самоубил след кавга със съпругата си, пише „Фрог нюз“.

Трагичният инцидент придоби мистериозност, след като хора, които са били наблизо, твърдят, че са чули няколко изстрела, а не един. Което е трудно обяснимо, ако човек сам се прострелва… От МВР все още мълчат.

Междувременно стана ясно, че син на мъртвия Андреев е адвокат Гено Андреев, съдружник в кантората на адвокат Александър Ангелов „Авиора консулт“. Това е кантората, която обслужва бизнеса и самия Делян Пеевски, депутатът милионер от ДПС. Андреев, както и Ангелов, е започнал професионалния си път от адвокатската къща на Тодор Батков –  „Батков, Стоев, Ботев и сие“. Двамата я напускат през 2009 г. и започват самостоятелен бизнес.  Именно Ангелов и Андреев (и на двамата бащите са дългогодишни служители на високи постове в Държавна сигурност) са адвокатите, които са до Ирена Кръстева, когато придобива ИПК „Родина“, а по-късно и цял куп медии. Същите лица и кантората им е до Пеевски, когато той през 2014 г. поема контрола върху „Булгартабак“.

„Авиора консулт“ е свързвана и с придобиването на ФК „Левски“ след като Тодор Батков се оттегли от „отбора на народа“.

В едно свое интервю банкерът Цветан Василев заявява, че именно адв. Ангелов от „Авиора консулт“ е отишъл при него през 2014 г. с предложението да прехвърли на Пеевски най-големите активи на КТБ, между които Виваком, „Петрол“ и др. Той обаче отказал и последвало фалирането на банката.

„Авиора консулт“ е и катората, която защитава Пеевски в делата с английските собственици на терени и помещения, свързани с „Техномаркет“.

Буди недоумение бързата констатация на МВР, че смъртта на Румен Андреев е плод на самоубийство. Както и изтъкването на битова причина, коментират експерти. Това обикновено става след събиране на улики, свидетелски показания и аутопсията.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ