Актьорът Гъмов попиля министър Каракачанов за казармата: Това е идиотщина! Мразя я, а те ме търсиха с години…

7fdf9a68740

Станимир Гъмов е сред най-яростните противници на военния министър Красимир Каракачанов, който – мине, не мине време – отваря дума за връщането на задължителната казарма, пише „Ретро“. Навремето дипломираният кукловод правил какви ли не еквилибристики, само и само да скатае службата и в крайна сметка успял да прецака военните.

Проектът на закона за доброволната военна служба вече е готов и през есента ще бъде подложен на обществено обсъждане. Според текстовете желаещите да се включат в армията трябва да са на възраст максимум до 30 години. Голямата цел и мечта на министър Каракачанов е след приемането на този закон да се премине и към наборната военна служба.

Готвените промени в закона няма да засегнат Гъмов, тъй като преди девет години той е прескочил границата от предвиждания максимум за войник. Но спомените за това как бил преследван от наборните комисии и до днес му навяват неприятни емоции.

Роденият в Стара Загора кукловод се оказва и факир, тъй като в продължение на 10 години неизвестно как успявал да се измъква от лапите на досадните военни, които искали да го вкарат в казармата. „Не крия, че не съм ходил в казарма и я мразя. До 30 години ме търсиха. Пращаха ми периодично повиквателни, но аз не се явявах на комисиите. През ХХІ век да караш някакви хора да се въоръжават, да тичат и да копаят – за мен това е идиотщина“, настроен е срещу готвените промени за военната служба актьорът.

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ