Важно за всички пътуващи! „Райън еър“ извади секирата – спират всички полети от и към Бургас!

Райънеър-Самолет

Нискотарифната авиокомпания „Райън еър“ ще спре полетите си от и за Бругас от ноември. Дружеството преустанови продажбата на билети до всяка една от 11-те дестинации, които се обслужват от бургаския аеропорт, съобщава „Флагман“.

Според неофициална информация причината е глобалното преструктуриране на най-големия авиопревозвач в Европа. Общоизвестен факт е, че компанията има сериозни финансови проблеми, наскоро отряза част от полетите си до София и още няколко източноевропейски държави, а от ноември ще спре обслужването и на тези до Бургас и Пловдив.

След запитване от Община Бургас уточниха, че „Райън еър“ са ги известили за плановете си, но са уточнили, че от април ще подновят полетите си. Това било част от политиката им за зимния и неособено активен за туризъм сезон.

До края на годината се очаква да бъдат преразгледани и дестинациите, които авиопревозвачът обслужва. Не е изключено част от тези към които няма сериозен интерес да отпаднат за сметка на други.

Засега е известно, че полетите от Полша към Бургас са изключително популярни и са сред най-успешните линии на авиопревозвача в Източна Европа. Сериозен е и интересът към тези за Бергамо. Те със сигурност ще останат, но други ще бъдат заменени с по-известни дестинации.

От Община Бургас уточниха, че фирмата до този момент не се е възползвала от фонда за субсидиране на нискотарифните полети.

Припомняме, че „Райън еър“ откри своя база в Бургас през пролетта на тази година и пусна редовни полети до 11 дестинации в Европа. Големият интерес към евтините самолетни билети докара в региона хиляди туристи, но и съвпадна със сериозните финансови проблеми на превозвача, които доведоха до стачки и отменени полети в целия континент.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ