Жесток скандал между Сидеров и Симеонов! Лидерът на „Атака“ изригна: Иска оставката на вицепремиера!

волен сидеров

Председателят на парламентарната група на Обединени патриоти Волен Сидеров отправи остри критики по адрес на коалиционния си партньор в лицето на Валери Симеонов, след като преди минути от НФСБ поискаха да бъде преразгледано председателството му на парламентарната група на патриотите. Потърсен за отговор, пред ПИК лидерът на „Атака“ на свой ред поиска оставката на вицепремиера и не заяви готовност да се оттегли от председателския пост в Народното събрание.

– Г-н Сидеров, проследихте ли пресконференцията на вашия коалиционен партньор и как ще коментирате исканията за промяна в модела на управление на парламентарната група на Обединени патриоти?

– Донякъде проследих пресконференция, защото съм на път, прибирам се от Созопол към София. Видях, че цялата пресконференция е подчинена на идеята Волен Сидеров да не е председател на парламентарната група на Обединени патриоти. Това, ако трябва да направим психологически анализ, издава много дълбокия стар комплекс на Валери Симеонов от мен. Той винаги е завиждал, че съм направил нещата, които той не може.

Щом като парламентарната група не върви, ще обсъдя сега творчески идеи как може да се реши въпросът, но това, което той поставя като изнудване, е неприемливо. Говоря за изнудванията към правителството. Крайно време е премиерът да се произнесе по темата за изнудванията на Валери Симеонов и да каже ясно и категорично, че така не може да се продължава. Не може един човек да изнудва цяло правителство, да създава смутове и да действа по този деструктивен начин.

– Вие готов ли сте, ако се наложи в името на коалицията, да се оттеглите от поста председател на Обединени патриоти? Стои ли пред вас това като опция?

– Защо трябва да съм готов на такова нещо? Защото го е пожелал Валери Симеонов в мокрите си сънища ли? Защо трябва да съм готов? Него питате ли го дали е готов да се оттегли от поста вицепремиер, където направи доста поразии?

– Обяви, че ако не бъдат приети предложенията на НФСБ, той ще обсъди възможността за напускане на коалицията и ще се върне в парламента…

– Да заповяда, да се върне. Аз смятам, че това е решението – прекалено много поразии направи г-н Симеонов в изпълнителната власт и е време да се оттегли от нея.

– Днес предстои коалиционен съвет на голямата коалиция, най-вероятно ще имате среща и вътре в Обединени патриоти. Ще поставите ли искането за оставката на Валери Симеонов на тези срещи?

– Аз този въпрос съм го поставял вече няколко пъти. Мисля, че му е дошло времето да му се обърне внимание, както трябва и да се обединим около неговата оставка, защото не може един човек с комплекси на командир на поделение да играе с търпението на правителство, държава, политически сили, парламент и т.н.

Интервю на Асен РАШКОВ (ПИК)



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ