Андрей Арнаудов: Не е имало турско робство в България

Иван Христов, Анрей Арнаудов

Андрей Арнаудов счита, че интерпретацията на историческите факти за всекиго е различна!

Темата с турското робство по българските земи между 1396 и 1878 г. е доста актуална в последно време. Тв продуцентът Андрей Арнаудов също взе отношения по нея.

Това се наложи след изказването на помака Нури, който заяви във “Фермата”, че робство тук е нямало. По този начин той нажежи страстите и се стигна до изказване на продуцента на предаването.

Андрей също е на мнение, че турско робство е нямало, тъй като доста българи са имали собственост. Все пак обаче смята, че това не е било и просто съжителство, тъй като сме правили много опити за освобождение.

“Когато някой е роб, той няма никаква собственост. Ние сме имали къщи и земи, но въпреки това сме правели много въстания. Затова не смятам, че това е било обикновено съжителство, но не е било и робство. Роби са били чернокожите в Америка например.

При нас някои историци го наричат владичество, други иго, но не съм аз човекът, който може да каже кое е най-правилното.” – споделя Арнаудов.

Той се чуди на повечето днешни българи, които се обиждат, когато отричат робството им. За него това е недоумяване.

“Ние сами се обиждаме, като се наричаме роби.” – смята Андрей, пише в. “Шоу”.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ