Извънредно: Пожар избухна пред дома на журналист, подозират умишлен палеж (СНИМКА)

Пожарна

Пожар вдигна на крак над 20 семейства, които живеят във вход „Б“ на блок 1 в бургаския ж.к. „Зорница“ тази нощ, съобщава „Бургасинфо“.

Според информацията, около 03:30 часа огънят избухнал от горяща гума, сложена до входната врата на жилището на фоторепортера от вестник „Черноморски фар“ Борислав Пенков, който живее на първия етаж.

Пламъците бързо обхванали вратата на апартамента, както и елекрическото табло на входа. Пенков, както и младо семейство, което се е прибирало по това време, се опитали да гасят пламъците до идването на пожарната.

На място веднага са се отзовали екип огнеборци, както и полиция. По-късно пристигнала и линейка, тъй като се наложило да бъде оказана медицинска помощ на възрастна жена, чието жилище е на 6-тия етаж в блока. Пожарникарите й помогнали да напусне сградата, изпълнена с гъст дим и остра задушлива миризма.

Жената живеела сама и е леко обгазена, лицето й било изцапано със сажди, вероятно докато се е опитвала да намери стълбищата.

Семейства с малки деца се наложило да напуснат рано сутринта жилищата си.

„Вътре в апартаментите не се диша, всичко е в сажди и мирише“, коментираха хората. Във входа в момента няма електричество.

Борислав Пенков свързва огненаната атака с делото, което се водеше срещу известния в Бургас Петър Биберов за нападението срещу фоторепортера, отразявал пожар в бившата механа „Бургаски вечери“, сега „Кралско село“.

През последните три месеца се случват серия инциденти, при които са нанесени материални щети по дома на Пенков. През юли с камък беше потрошен прозореца на кухнята му. Същата нощна атака се повтори и в началото на септември.

„Събудих се от пукане, което се чуваше силно. Помислих си, че съм забравил печката включена, но бързо установих, че всъщност гори гума пред входната ми врата. Това си е чист криминален случай, от който са потърпевши десетки хора“, каза Борислав Пенков.

 

Снимка: burgasinfo.com



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ