Вдовицата на Жоро Илиев завладя курорт в Доминикана! Вдига статуя на боса на ВИС 2 в Пунта Кана

мая илиева1

Мая Илиева е една от най-крупните собственици на земя в курорта Пунта Кана – най-атрактивното място в източната част на Доминиканската република.

В момента вдовицата на Георги Илиев получавала огромни дялове като акционер от куп местни петзвездни ризорти, построени върху земя, закупена навремето от убития през 2005-а бос на ВИС 2. Според легендите приживе Жоро Илиев, известен с предприемаческия си нюх, инвестирал над половин милион долара в имоти на екзотичното място, което тогава било незастроено селце, които с днешна дата са възвърнали многократно вложените „гущери“.

И до днес на острова гледат на Главния като на божество, тъй като стъпвайки на Доминикана, дал прехрана и подслон на най-бедните местни жители. Направил сиропиталища и спасил от мизерия доста доминиканци. Заради тях отношението към българските туристи в Пунта Кана било много топло, пише „Ретро“.

Според местните върху земите, които Жоро купил преди повече от 20 години, днес се простират няколко от най-луксозните и посещавани ризорти с милиони долари годишна печалба. Някои от имотите висаджийската вдовица продала на настоящите собственици на хотелите, но в други влязла като съдружник и от тях получава дивиденти и до днес.

От жители на Пунта Кана научихме, че Мая Илиева има идея да издигне на място статуя на покойния си мъж. С няколко думи – в Доминикана не Христо Стоичков, а Георги Илиев е най-известният българин“, разкриват още източници.


One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ