Скандал тресе Агенция „Митници“ в Пловдив! Шефа им сгази лука, дисциплинарно уволнен!

Шеф митници пловдив

Павел Геренски е бил освободен от поста си на директор на пловдивското управления на Агенция „Митници“, съобщава Trafficnews.bg. Решението на ръководството на Централно митническо управление било съобщено в петък след обяд. 

В момента срещу Геренски се води дисциплинарно производство. На този етап не е ясно каква е причината за внезапното му освобождаване. По неофициална информация се проверяват няколко схеми, сред които и износ на крадени коли от Западна Европа към Ирак. Докато тече дисциплинарно производство началникът не може да взема ръководна длъжност. За изпълняващ длъжността е назначен дългогодишния му заместник Боян Тодоров Тодоров.

Засега от Централно митническо управление не са публикували официална информация за уволнението на началника.

Павел Геренски застана начело на пловдивската митница през 2014 година. Преди това бе начело на Митническо бюро „Кулата“, откъдето бе отстранен през 2009 година. Припомняме, че тогава в Министерството на финансите постъпи информация, че през граничния контролно-пропусквателен пункт преминават безконтролно плодове и зеленчуци, чуждо производство.

Преди това името на Геренски многократно бе спрягано и за директорския стол на Митница „Югозападна“.

Досегашният ръководител сподели, че решението все още не е влязло в сила, а в момента самият той е в болничен. Геренски коментира, че не е запознат с причините, поради които се налага освобождаването му.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ