Прокурор с нова информация за трагедията на кораб „Българка“, завършила със смърт и…

българка

Окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров даде повече информация за трагичния инцидент на борда на кораб „Българка“ от вчера сутринта, при който един мъж загина, а друг пострада. 

„В труднодостъпно място на кораба вчера са влезли двама души. Имало е трети човек, който е стоял навън и е бил осигуровка. В процеса на заваряването е възникнало запалване, което е довело да смъртта на един от работниците и до тежките наранявания на втория. Той е настанен в болница. Дежурен прокурор е започнал разследване. Дежурният следовател е посетил местопроизшествието и е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост“, каза той пред Нова тв.

„Изпълняват се периодични замервания на нивата на газовете в трюма. При първа възможност ще бъде обстойно огледано местопроизшествието“, каза още Лазаров.

„Вторият пострадал все още не е в състояние, за да бъде разпитан. Всички институции са ангажирани за изясняване на фактическата обстановка“, завърши Лазаров.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ