Борисов с гореща новина за случая „Желяз Андреев“ и исканата му от САЩ екстрадация!

бойко борисов

САЩ официално оттеглят искането за екстрадиция на Желяз Андреев. Това каза министър-председателят Бойко Борисов на брифинг в Министерски съвет, предаде „Фокус“. „На 5 юни бе предявено искането на САЩ за екстрадацията на Желяз Андреев. 

Искам да благодаря на главния прокурор специално за многократните разговори, на правосъдния министър, на външния министър, на посланика. Тук беше и министърът на правосъдието на САЩ, близо два часа беше разговорът“, каза още премиерът и обясни, че това е била една изключително сложна ситуация.

„Към днешна дата САЩ официално оттеглят искането за екстрадиция на Андреев поради факта, че поддържането на това искане би било безпредметно с оглед причините, посочени в писмо от 28 август 2018 г. от Министерството на правосъдието и Офиса на главния прокурор към Департамента на правосъдието на САЩ. Мисля, че едно неприятно за всички събитие беше предотвратено“, коментира Борисов. От своя страна, Желяз Андреев благодари на правителството и сподели, че днес е най-щастливият човек в България.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ