Горещо! Прокуратурата с извънредна новина за летище София и концесията за…

летище

Върховната административна прокуратура не е открила основание за намесата й по реда на надзора за законност във връзка с откритата процедура за определяне на концесионер и възлагане на концесия за строителство на Обект „Гражданско летище за обществено ползване – София“, информираха от прокуратурата, цитирани от „Канал 3“.

На 10 октомври БСП внесе сигнал до държавното обвинение с искане за проверка и отмяна на решението на Министерски съвет за започване на процедура за отдаване на летище София на концесия. Както и на решения на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията, свръзани с това.

Прокуратурата уточнява още, че според Закона за концесиите не подлежат на обжалване решенията по този закон, приети от Министерски съвет.

Също така, че решениета по Закона за концесиите на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията могат да се оспорват пред КЗК в 10-дневен срок, а това не е направено и този срок е изтекъл за съответните две решения от 5 юли и от 6 октомври.

От прокуратурата допълват, че по последното решение на министъра преписките, изискани от министерството са пристигнали на 19 октомври във ВАП, три дни след изтичането на законовия десетдневен срок.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ