Голяма Ивет! Поиска от ресторантьорите нещо, което никой досега не е правил

ивет лалова

В навечерието на Световния ден за борба с диабета (14 ноември) Ивет Лалова-Колио даде старт на тазгодишното издание на кампанията „Открито за диабета“.

За четвърта поредна година най-бързата ни лекоатлетка е посланик на кампанията, организиранa от Sanofi България. Целта на инициативата е превенция, ранна диагностика на диабет тип 2 и правилен контрол над заболяването като цяло.

Ивет демонстрира кулинарните си умения и приготви любимата си закуска, подходяща както за здравословна диета, така и за хора с диабет, за да подчертае важността на хранителния режим за правилния контрол над заболяването, предаде „Булфото“.

„Всеки 11-ти човек по света има диабет. У нас над 450 хиляди българи живеят с това заболяване, като близо половината от тях не са диагностицирани. За тях здравословният и балансиран хранителен режим е особено важен. Хората с диабет са също като нас. Водят същия активен начин на живот и вероятно често им се случва да се хранят с приятелите си навън. Затова тази година с кампанията „Открито за диабета“ искаме да призовем ресторантьорите да добавят секция за здравословно хранене в менютата си и да посочат под всяко ястие в тази секция какво е съотношението на въглехидрати, мазнини и белтъци в грамове. Това би било полезно, както на желаещите да се хранят здравословно, така и на хората с диабет.“, обясни Ивет Лалова – Колио.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ