Люба Кулезич: Държа лично отговорни Бойко Борисов и Цветан Цветанов за изнасилването на…

люба кулезич

Гафовете са толкова сериозни, че човек се пита дали лобистките интереси са толкова големи, че правителството не може да се съпротивлява. Върху всички тези процеси ние ще акцентираме, ще ги анализираме от всички страни. Ще представим различни гледни точки за това какво се случва с държавата – отвън скандалите, отвъд гафовете, отвъд решенията, вземани на тъмно, отвъд безумията, които се извършват в законодателството – това са тайните арести, които са изключително скандални, но отминаха, защото следващите зрелища ги заглушиха. Това заяви тв водещата Люба Кулезич, която продължава своето популярно предаване „Честно казано“ по телевизия „Евроком”.

Може да има аналогии между енергийните сценарии на протестите през 2013 г. и сегашните. Трябва обаче да разберем какви са подбудите за броженията, дали някой има има интерес от тях и как ще се развият. През 2013 г. започнаха уж спонтанно срещу внезапно повишените сметки за тока, след което завиха в своя собствена посока – те не можеха да бъдат дирижирани нито от Николай Бареков, нито от Делян Пеевски, нито от Мая Манолова, която участва в костинбродската афера. Логиката на българския политически процес, хаос, разочарование пое в друга посока – масовите граждански бунтове срещу назначаването на Пеевски, срещу видимото превземане на държавата от олигархичните интереси. Друг е въпросът, че тези протести бяха превзети от ГЕРБ, бяха изнасилени и хората бяха излъгани от Борисов и Цветанов. Лично ги държа отговорни за това. Те се сдружиха със същите, които искаха да ги събарят – получиха се мафиотско-олигархични комбинации, лишени от кауза, категорична е Кулезич.

Днес не знам дали сегашните протести ще продължат, кой стои зад тях и  дали те ще поемат по пътя на стройното гражданско недоволство, което да събори сегашното статуквото. Като казвам стройно гражданско недоволство, имам предвид, дали ще се намери автентична политическа сила – платформа, движение, водач, лидер, които без да яхват протестите, без да ги употребяват, да тръгват чрез тях и да заявят реална политическа воля за промяна – на съдебната система, на прокуратурата, на институциите, които да спрат досегашната мафиотско-олигархична структура, която съсипва държавата, хората, народа, тъканта, на това, което наричаме България, разсъждава водещата.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ