Времето за разваля: Идва много дъжд, в северозападните райони – сняг

София, Дъжд

Още сутринта от Запад ще започнат валежи от дъжд, които до края на деня ще обхванат по-голямата част от страната, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология.

В северозападните райони, където ще е по-студено, валежите ще са предимно от сняг, като на места там ще има и поледици. Ще се появи слаб до умерен вятър от изток и югоизток. Максималните температури ще са от 1 -2 градуса на места в Северозападна България, до 10 – 12 градуса в крайните югозападни райони и по Южното Черноморие.

Атмосферното налягане ще се повиши, оставайки по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде облачно и вечерта ще завали слаб дъжд, който през нощта срещу сряда ще се усили. До обяд ще духа слаб североизточен вятър, след обяд ще се ориентира от изток и ще се усили. Максималните температури ще са от 7 -8 градуса по северното, до 11 – 12 градуса по южното крайбрежие. Температурата на морската вода ще достигнат 13 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 – 3 бала.

Над планините ще бъде облачно с валежи от дъжд, на височина над 1 800 метра преминаващи в сняг. Ще духа умерен и силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1 200 метра ще е около 7 градуса, на 2 000 метра – около 1 градус.

В 8 области на страната е обявен жълт код за сняг и поледици. Областите, за които важи предупреждението са: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново и София-област.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ