Уникално нагъл циганин! Убиецът от влака за София: Каза ми да си сваля краката от седалката и го заклах

1542441750-1542362829-sistemen-bufer-14

38-годишният ром, задържан за убийството на 50-годишен мъж във влака Пловдив – София, се издържал с ровене по кофите, съобщава „Телеграф“.

Това разясни пред Софийския окръжен съд Красимир Мутафчийски, който е с обвинение, че е убил с нож в гърба умишлено, по хулигански подбуди и без никаква причина Ангел Цветанов от Белово. Според прокуратурата ромът е взел нож от сестра си Запринка и го е забил в гърба на непознатия, защото им направил забележка да си свалят краката от седалката.

„Аз съм болен. Сакат съм. Нищо не работя“, бяха част от малкото смислени изречения, които обвиняемият успя да формулира по време на гледането на мярката му за неотклонение в съда. За да докаже, че има проблеми с краката, мъжът едва пристъпяше и куцаше, обут в маратонки с няколко номера над неговия.

„Виж ся к’во ще ти кажа..“, продължи да нарежда Красимир, обръщайки се към председателя на съдебния състав, когато му бе дадена думата. „Той ни нападна. Без да се закачам с него. Вика ни: „Ше ви е*а в циганите. Той ни псуваше“, опита да се защити Мутафчийски пред Темида.

Адвокатът му пък поиска да го пуснат или с „подписка“, или под домашен арест, защото по думите му не е ясно дали не се е защитавал и тепърва трябва да се извърши разследване за причините за убийството на Ангел.

Магистратите го оставиха с най-тежката мярка – задържане под стража.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ