След срещата при Борисов, Кирил Домусчиев: Протестите срещу правителството пречат на бизнеса

кирил домусчиев

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев даде брифинг в Министерския съвет след среща на синдикалните и работодателските организации при премиера Бойко Борисов.

Вицепремиерът Томислав Дончев коментира, че съществените въпроси не трябва да се коментират само от политическите партии, а във формат тристранно сътрудничество. „По тази причина по покана на премира Борисов днес се състоя среща, на която бяха обсъдени всички социално-икономически въпроси – доходите в публичния и частния сектор, мерките, които трябва да предприеме държавата, за да гарантира на бизнеса работна сила, теми в сферата на енергетиката, които останаха недоразвити и ще има среща и другата седмица“, посочи Дончев.

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев посочи, че такива срещи трябва да се правят, защото и работодателите, и синдикатите са важни за държавата.

Домусчиев посочи, че най-големите опасения на работодателите са протестите в страната срещу правителството, които блокират ключови пътища.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ