БСП и ГЕРБ в спор надеждни ли са системите на КАТ и МВР

КАТ полиция

Ще успее ли вътрешното министерство да реализира на практика приетите на първо четене промени в Закона за движението по пътищата? – за това спориха в студиото на Сутрешния блок на БНТ депутатите Георги Свиленски от БСП и Станислав Иванов от ГЕРБ.

Идеята на управляващите е съставените актове и глоби да могат да бъдат плащани на място чрез ПОС-терминали в патрулните коли. Какви обаче ще са трудностите?

Според Свиленски, информационните системи на КАТ и на МВР не са достатъчно надеждни. „Има много случаи, в които имаш наказателно постановление, имаш плащане, платил си си, имаш бордерото, с което си платил, но в системата на КАТ това не е отчетено“, обясни депутатът от БСП.

Станислав Иванов обаче изрази несъгласие с колегата си от левицата. „За три вида нарушения има възможност за електронно плащане в момента в КАТ. Тези три нарушения трябва да бъдат упоменати точно, не само да се упомене автомобилът, ЕГН-то и водачът, който е извършил нарушението, но трябва да се отнесе към вида нарушение, за което се дължи тази глоба. От там идва разминаването в КАТ, но се работи по това“, каза Иванов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ