Само в 7DniBulgaria.bg

Ужасяваща новина във Фейсбук притесни софиянци! Днес в София ще се натровят хиляди

7 Dni Bulgaria03.12.20186350
йорданка фандъкова

Опасното замърсяване на въздуха продължава и днес, а София е най-замърсеният град в цяла Европа!

Въпреки че измервателните станции показват концентрации от над 700 μg/m3, т.е. около 15 пъти над нормата, системата на Столичната община твърди, че се очаква замърсяване до 100 μg/m3. Очевидно тази система не работи и целта ѝ е да прикрива реалната ситуация. Това е недопустимо, тъй като в зависимост от прогнозните ѝ стойности би трябвало да се взимат мерки за намаляването на замърсяването.

Днес в 8 ч. сутринта, след цял уикенд мълчание и нищоправене, кметът Йорданка Фандъкова – Yordanka Fandakova реши да се появи поне във Фейсбук и да съобщи, че „от днес КАТ-Пътна полиция ще спира за проверка автомобили, които видимо замърсяват въздуха“. Срамно! От нашите пари им подарихте газ анализатори и вместо постоянен строг контрол става ясно, че единственото, което КАТ прави, е кампанийни ПР акции. Признахте и че от началото на годината Столичният инспекторат е написал само 30 акта на замърсители. По един на всеки десет дни. Популизмът и бутафорните закъсняли мерки няма да изчистят въздух!

Спаси София, Фейсбук

 


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ