Измамата на века: Американец сви 750 000 долара за благотворителен концерт в България

Заснемане

Американски промоутър беше арестуван по подозрения, че е присвоил 750 000 долара, предвидени за благотворителен концерт за бездомни деца в България, предава агенция Асошиейтед прес, като се позова на прокуратурата.

На Робин Ди Маджо, барабанист и бивш музикален директор на ООН и на музикално шоу, може да бъдат повдигнати обвинения във финансова измама. Ди Маджо получил 750 000 долара, след като се съгласил да помогне на фондация „Мир за теб, мир за мен“ да организира благотворителен концерт в България. Но вместо да преведе парите на музиканти, той ги изхарчил за лични нужди, като дори купил къща на бившата си съпруга.

Ако бъде признат за виновен, Ди Маджо може да бъде осъден на до 20 години затвор. В кариерата си на барабанист той е участвал в записването на албуми на Пол Саймън и Даяна Рос.

Скандал с Ди Маджо имаше и през през 2016 година когато беше обявен благотворителен концерт с участието на Мик Джагър, Род Стюарт, Антонио Бандерас, Джони Деп, Бруно Марс, Джъстин Тимбърлейк, Филип Киркоров, Сергей Лазарев, Eagles, Слаш и др. – концертът пък бе отменен, а органицаторите ужилени с 1 млн. лева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ