Обрат! Адвокатката на Бирмата с ексклузивна новина

Бирмата

Евлоги Станоев – Бирмата бе пуснат от съда без никаква мярка за неотклонение. Това разкри ексклузивно пред БЛИЦ неговата адвокатка Ина Лулчева.

„Съдът каза, че няма данни клиентът ми да има съпричасност към престъпленията, за които го обвиняват и го освободи без мярка“, допълни една от най-известните юристки в страната.

Адвокат Ина Лулчева

Евлоги Станоев – Бирмата бе обвинен като организатор на престъпна група за производство, съхранение и разпространение на цигари. В хода на делото, обаче, бе установено, че по него няма абсолютно никакво доказателство, което да уличи Евлоги Станоев. Съдия Виктор Чаушев посочи, че името на Бирмата се споменава само от показанията на двама свидетели, които изказвали предположения с изразите „Знам“ и „Чух“, без да посочват откъде и от кого.

В края на септември от прокуратурата обявиха, че Евлоги Станоев и двамата му синове – Георги и Антон, са обявени за общодържавно издирване и обвинени задочно заради канала за цигари, разбит в Пловдивско, а в София бяха претърсени техни заведения – ресторантите „Бест“ и „Везувий“. Покрай разследването бе арестувана и съпругата на Евлоги Станоев – Лидия, но впоследствие бе пусната поради липса на доказателства.

Зам. главният прокурор и доскорошен шеф на спецобвинението Иван Гешев пък обяви, че държавното обвинение проверява дали проверените ресторанти са ползвани за пране на пари. Вчера Евлоги Станоев – Бирмата се предаде на полицията. Той е отишъл сам с адвоката си Ина Лулчева

Източник: „БЛИЦ“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ