Борисов към Русия: Незабавно пуснете моряците

бойко борисов

Българският министър-председател Бойко Борисов отправи призив към Русия „незабавно“ да бъдат освободени задържаните украински моряци. Той направи това изказване в Брюксел.

„Незабавно да се пуснат поне обикновените моряци. Това много би допринесло за разрешаване на кризата. Русия и Украйна трябва да седнат и да затворят този конфликт“, заяви българският премиер на фона на повишеното напрежение между двете страни.

Русия арестува десетки украински моряци в Керченския проток, а Киев обяви, че те са „военнопленници“. Кремъл отрича това. „България е изключително уязвима от този конфликт – не само заради транзита на газ, но и заради близостта и акваторията на Черно море“, каза още Бойко Борисов.

„Истински се надявам обикновените моряци да бъдат пуснати. Ако има виновни, да ги наказват или да спорят. Но това много би допринесло за спазване на Минските споразумения“, заяви българският министър-председател.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ