Мащабно: Наливат 70 млн. лв. за ремонти догодина в Пловдив

пловдив стария град

Най-малко 70 млн. лева ще бъдат планирани от градската администрация за капиталова програма в последната година от мандата. Засега, докато няма бюджет, може да се говори само за намерения, отбелязва „Марица“.

Те включват реконструкцията на Кукленско шосе (5 млн. лева), ремонтите с парите по оперативна програма „Региони в растеж“ между бул. „Кн. Мария-Луиза“ и „Марица- юг“ (11 млн. лева), площад „Централен“ (18 млн. лева), галерията на ул. „Гладстон“ (3,5 млн. лева) и на галерията в Детмаг „Снежанка“ (1,2 млн. лева), бул. „Северен“, който е на стойност 11, 5 млн. лева и не е завършен. Старт предстои на реконструкцията на бул. „Христо Ботев“ и „Копривщица“ (7 млн. лева).

В „Северен“ ще се строи нова зала „Дунав“ за 4 млн. лева. За обекта успя да пробие кърджалийска фирма. Това са обектите, за които вече са проведени търгове за изпълнители.

Нова поръчка скоро ще бъде обявена за строеж на подлез „Модър – Царевец“ на стойност 12 млн. лева. Кино „Космос“ е под въпрос, въпреки че Община Пловдив презентира проект за 5 млн. лева. Предстоят повторните търгове по проекта за воден цикъл за избор на изпълнители за ремонти в „Северен“ за 30 млн. лева. Развръзка се чака за реконструкцията на Пречиствателна станция за 70 млн. лева. Търгът е обжалван във ВАС.

Изпълнители ще се търсят за строителството на две детски градини – на бул. „Александър Стамболийски“ и ул. „Богомил“ на обща стойност 4 млн. лева.

Нови 5 млн. лева заделя Общината догодина за уличните ремонти в шестте района през 2019 г. Обществената поръчка е обявена вчера и се разделя на две обособени позиции. Една фирма ще ремонтира в „Централен“, „Западен“ и „Южен“, друга – в „Източен“, „Северен“ и „Тракия“.

През тази година за всеки район бяха отпуснати по 1 млн. лева плюс още толкова за „Коматево“. Поръчките бяха възложени на фирмите „Пътинженеринг“, „Драгиев и ко“ и новия играч под тепетата – фирма „ИСА – 2000“, на която се падна честта да асфалтира ул. „Лозарска“ в „Коматево“.

Строителният бранш е в очакване Община Пловдив да даде зелена улица на стадион „Пловдив“, втори гребен канал, изграждане на олимпийски плувен басейн „Младост“, разширението на Голямоконарско шосе, реконструкция на Дондуковата градина. Стартът на всички тези обекти е обещан от Община Пловдив за 2019-а.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ