От последните минути: Откриха отвлечен и изтезаван журналист

Полиция и лента

Журналист с двойно гражданство – турско и българско, е бил открит с наранявания в къща в свиленградското село Чернодъб. Според запознати мъжът е бил изтезаван и открит в безпомощно състояние. Дни преди това е бил обявен за издирване.

От полицията отказаха информация по случая с мотив, че разследването се води под наблюдението на прокуратурата. По-късно през деня се очаква повече информация от държавното обвинение, съобщава „Хасково.нет“.

В Окръжна прокуратура-Хасково е образувано досъдебно производство за отвличане на 60-годишния турски гражданин с инициалите Ш. Б. от повече от две лица.

Пострадалият подал сигнал в Районното управление на МВР-Свиленград и на 25 декември 2018 г. е образувано досъдебното производство, започнало с протокол за разпита му. Турският гражданин живее от около година и половина в България.

До момента е установено, че Ш.Б. е бил отвлечен от Свиленград на 22 декември 2018 г., като е бил откаран и държан в къща в село на територията на община Свиленград. Установено е, че срещу него е проявено насилие. По време на разпита той заявил, че му е отнета сума от 3 000 евро. До момента няма задържани лица. Пострадалият е бил изоставен край Пловдив след полунощ на 23 декември 2018 г., като е подал сигнал в полицията.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ