Тотев, стига лъска бастуна! След това откриване е ясно, че Пловдив ти е през…кулата

22

Истинските пловдивчани страдат! Поне една огромна част от тях. Тези, на които не им трябваше бутафорията на центъра, за да натъпкат чувала си с местен шовинизъм. Тези, които знаят, че Иван Тотев е обикновен некадърник, ползващ кметството и Пловдив за финансовия онанизъм!

Фактите:

6 милиона за сцена, сценаристи, охрана, обслужване, наемане на хотели, реклама, пиар, одеяла, възглавници, памперси, дамски превръзки и т.н.

Тези 6 милиона трябваше да напазаруват на Иван Тотев трети мандат! Да излъска с тях управленския си бастун. Вместо това се превърнаха в смъртната му присъда. Край с Ванчо на мама! Бойко Борисов вече не може да си позволи този зализан некадърник в другата му столица. Пък бил той и човек на Цветанов. Пък раздал и един милион лева през миналата година на местни медии да пазят зализания му алаброс.

Но пак към цифрите:

Срещу 6 милиона лева да докараш на площада 6 000 зрители, 1 000 волонтиери, 1 500 участници, 4 000 общинари и семействата им, 500 души охрана…Тотев, това е мултинекадърно. Та на площада срещу 6 милиона се събра два пъти по-малко народ отколкото на последния мач ЦСКА – Левски!?

Зализаният кмет в четвъртък се снима с шалове, с одеяла. Похарчил без обществена поръчка над 100 000 лева, защото било спешно. Цацаров, от кога престъпленията по служба не са наказуеми, когато биват превръщани в престъпления по спешност!?

На площада раздадоха 10 000 одеялца. Хората се сбиха за тях. Обясниха им, че другите 10 000 са за официалните гости. Бах тия гости! И пак се губят едни 40 000 одеяла и шалове. Да не са в хотела на Тотев?

Да бяха само те, с кеф да ги харижеш на мама Тотева. Ами кулата? 3 милиона! Изглеждаше прекрасно на потъналия в разкопки център около пощата. И как така плащаш без поръчка, без нищо 3 милиона за нещо, кото ползваш 155 минути? Това прави по 19 354 лева на минута, което превръща железарията от Холандия в най-скъпото нещо влизало в България.

Тотев, пич невежи, за 19 354 лева на минута можеше да докараш Андреа Бочели, Бионсе, Виенската филхармония, Горан Брегович, Лорд ъф дъ денс, Шакира и Милко Калайджиев да ти изпеят, изсвирят и изтанцуват по нещо. Е, нямаше да ти върнат половината, но щеше да има 500 000 на площада. Докато сега в 20,47 там беше само диджей Шилер, подвикващ: „Шнеле, шнеле“ на последните останали волонтиери…

И кой идиот въобще даде на тези малки бели немски пишки да оправят една чисто българска церемония. ДА ОРЯЗВАТ НАЙ-ВЕЛИКАТА ПЕСЕН НА ВАЛЯ БАЛКАНСКА? Да карат български кукери да мъкнат 5 километра костюмите си до сцената, защото центърът е затворен от страх, че ще уцелят мамин Ваньо с прашка на откриването!? Да правят идиотски спектакъл за възнасяне!? По-добре да го бяха кръстили „Изнасяне“ и да направят кракта ретроспекция на тотевите афери в двата му мандата!

Да не говорим, че хорицата от двете страни на сцената не чуваха нищо…

Преди Коледа Иван Тотев, подвластен на свинското си настроение, покани всички пловдивчани на ритуално разфасоване на две прасета пред коледната елха. Било празнично и в духа на пловдивските традиции. Спретнаха му истински линч във фейса и той на следващия ден направи нов прчит на бука: бил тествал хоарата.

Тъпо! А можеше да гътне двете свинки сега, на кулата. Щеше да е по-ефектно от бозата, която сътвори, по-евтино и  да покаже истинската същност на тези, които здраво се облажиха на гърба на културата в Пловдив.

ПП: Дано Бойко направи с Тотев това, което той готвеше на тези прасета…И да не чака чак до Коледа! Ей ги де са местните избори.

Шарж: ФЕЙСБУК

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ