Тълпа роми начело с Бат Сали излезнаха пред Министърски съвет, искат оставката на Каракачанов (Снимки)

Каракачанов-10-1280x982

Няколко цигани, предвождани от Бат Сали, известен с частното си енерго в Самоков, излязоха на протест пред Министерски съвет да искат оставката на вицепремиера Красимир Каракачанов.

Ромите са недоволни от негово изказване, че безчинствата им повече не може да продължават, след като един военен бе жестоко пребит от двама млади цигани в село Войводино.

Според предводителите на протеста „волята на Васил Левски“ била потъпкана и те били патриотите, които спасяват България. Близо 100 роми успяха да съберат организаторите пред Министерски съвет.

Пред камерата на ПИК TV роми признаха, че партиите купуват гласовете им, но не можаха да отговорят защо продават гласовете си, вместо да сигнализират в полицията. Ромите се нахвърлиха на репортера на медията ни Симо Русев, че е съучастник на властта и иска циганите да са неграмотни. Те не можаха и да отговорят защо основно роми извършват битови престъпления, кражби и побои.

Ромите заявиха, че са построили всички блокове в София и пътищата в България и пожелаха отново да има строителни войски. „Имам шест езика и съм работил в чужбина и си изкарвам парите в Европа. Никой не може да ми каже, че съм нагъл“, обясни един от ромите за думите на Каракачанов и каза, че децата му ходят на училище в Кипър, където живеят и са отличници.

„Българите не трябва да казват, че само циганите са престъпници. Какво да кажем за българските престъпници?“, попитаха те. Според тях в гетата трябва да има ромски полицаи, които да контролират циганите.

Циганите изразиха недоволство и заради това, че нямат свои народни представители в парламента, както и роми в политически среди.

Малцината присъстващи успяха да се задържат едва около половин час пред Министерски съвет и бързо се разотидоха да празнуват циганската Нова година, която е днес. Цаканиха се обаче, че отново ще дойдат на протест, тъй като искат работа, за да не крадат младите роми. Всички обаче бяха категорични, че биячите на командоса във Войводиново, както и всички, които са направили престъпление, трябва да си получат заслуженото според закона. „А защо са съдени само ромите и са в затворите, а няма осъдени политици?“, попитаха още ромите.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ