Пуснаха срещу 10 000 лв. обвинения като поръчител на разораните дюни в „Смокиня“

Image_7243968_126

Срещу 10 000 лева парична гаранция е освободен 46-годишният Иван Нончев от Бургас, обвинен в поръчителство на унищожаване на природна забележителност – пясъчна дюна в местността Каваци.

Това съобщи току-що на брифинг апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров. Багеристът, разорал къмпинга – Манол Пазвантов на 24 г., също е с парична гаранция, но в размер от 2 000 лева. Срещу двамата е повдигнато обвинение за унищожаване на природна забележителност, за което законът предвижда до 3 години лишаване от свобода или пробация, както и глоба от 3 000 до 10 000 лева.

Третият, който бе първоначално задържан, се оказа 18-годишен младеж, спътник на багериста, който остава ключов свидетел по делото. Всъщност други свидетели и трети очевидци на станалото няма, каза директорът на полицията старши комисар Калоян Калоянов. Той подчерта, че в полицията така и не е бил получен сигнал за случващото се в къмпинга, а разследващите са се самосезирали от медиите.

Обвиненият в поръчителство Нончев отричал да е наемал багериста, но Манол Пазвантов пък твърдял обратното.

Нончев го наел с уговорката да не се притеснява, тъй като парцелът бил негова собственост.

От прокуратурата уточниха още, че 46-годишният бургазлия е собственик на луксозната каравана, която е поставена на метри от разорените пясъчни дюни в къмпинга. Тепърва ще се прави замерване да се уточни каква част от дюните са разрушени, най-вероятно ще бъде санкциониран и концесионера.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ