Пловдивчанин счупи пръст на полицай, изгонил го от дискотека

5ec164df65c29503904a6558dc3a9dbc_big

8 хил. лева обезщетение иска полицаят Александър Диманов от счупилия пръст на ръката му Станимир Хаджийчев. Това стана ясно на вчерашното разпоредително заседание по делото, съобщи Plovdiv24.bg.

Станаха ясни и събитията около счупването на пръста. На 11 март миналата година обвиняемият бил в дискотека в центъра на града. Бил употребил обаче солидно количество алкохол и охраната го изгонила от заведението. Той се опитал да се върне, което довело до позвъняването на 112. Дошли дежурни полицаи от Четвърто РУП, които обяснили на Станимир, че е пиян и не може да се върне вътре в дискотеката. Това предизвикало агресията на мъжа, което довело и до счупването на пръста на Александър Диманов.

На вчерашното заседание адвокатът на обвиняемия поиска обвинителният акт да се върне на прокуратурата заради допуснати процесуални нарушения. Това искане обаче не бе уважено от съда. Така че се реши делото да се гледа по общия ред и на следващото заседание ще бъдат призовани за разпит свидетелите и вещите лица. А самото заседание бе насрочено за 27 февруари.

Снимка: Plovdiv24.bg



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ