Каракачанов: Полудях като разбрах, че един от циганите командоса казал „оставете ме да го убия“

Каракачанов-10-1280x982

Ако се върнем назад, от 2004 г. се водят разговори в България какъв самолет да закупим. Никой не е отричал, че трябва да купим нов, модерен самолет, произведен в страна членка на НАТО. От 2004 г. след като ставаме член на НАТО, няма как. Сърбия купи руски самолети, 6 от Русия, 4 от Беларус. На Балканите трябва да има баланс, не съм го решил аз. Това каза за bTV министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Българският парламент даде вчера зелена улица на правителството да преговаря със САЩ за закупуване на изтребители. Със 130 гласа “за” ГЕРБ, ВМРО, ДПС и двамата независими подкрепиха кабинета. Против бяха 84 депутати от БСП, НФСБ, “Атака” и “Воля”. Първата среща на министър Каракачанов за изтребителя ще е в средата на февруари в Брюксел.

„По принцип изпратихме искания за оферти от много държави – Израел, Франция, Германия, САЩ за 2 самолета. За пръв път се водят разговори за нови F-16. Преди се предлагаха самолети втора река, по-стари от нашите МИГ-ове. Аз такъв договор няма да подпиша. Затова ни направиха предложение за нови самолети“, каза той.

„“Грипен“ са коректни, казват ни, че цената която ни дават е за платформата на самолета, но за въоръжението и част от оборудването трябва да се сключи друг договор. На практика това прави офертата по-висока от лимита. Ако ракетите които трябва да закупим, ако не са американски, а европейски, ще бъдат по-скъпи от това, което сме предвидили. Това се нарича отклонение. Именно това поискахме от парламента, да ни разреши да водим преговори със САЩ, които единствени ни предлагат пълен комплект. Цената може да е максимум това което сме получили. Максимумът на офертата, която сме получили е фиксирана. Целта на тези преговори, които гласува парламента е да закупим този самолет F-16 след преговори. Реалната покупка може да стане след ратификация на парламента. Дебатът вчера беше за след 5-6 месеца, когато ще сме готови да кажем цена. Това беше дебат за правене на политически пиар. Ако тези прегледи са изгодни за България, ще предложим гласуване и ще го гласува парламента. Ако почнем да водим разговори със САЩ, спират преговорите за „Грипен“, добави министърът на отбраната.

„Сделки за военно оборудване не подлежат на международен арбитраж. Разговорите се водят между държави, а не фирми. Ние не сме пращали искания до фирми, а до държавите Италия, Швеция и САЩ. Много неща се бъркат“, добави той

„Аз съм български националист, искам българската армия да е достойна на опасностите, които ни заобикалят. В края на краищата армията не е за паради. При война трябва да си способен да защитаваш държавата си. Българската армия трябва да получава добро възнаграждение, да има добро въоръжение, за да има самочувствие да воюва. Защо моите партньори Симеонов и Сидеров не подкрепиха една силна армия? Трябва да се търси най-доброто възможно. И двамата гласуваха против. Коалиция F-16 няма, има гласуване. Това, че ДПС са гласували за F-16 аз им благодаря, правилно решение са взели, проблемът е защо моите колеги не ме подкрепят“, каза Каракачанов.

„Те не ме подкрепиха и за проблемите във Войводиново. Кой ме е нападнал тогава? Хората със жилетките от „Чистота“. Натовариха ги на автобуси и дойдоха на протест. С това ли да се занимавам, с бизнеса на циганските барони. Защо го казах това аз? Отидете в болницата и вижте военнослужещия, който нямаше здраво място по главата. Ритан е само в главата. Репликата на един от ритащите е: Оставете ме да го убия. Какво да реагирам аз? Убийство от ревност има при всички, но случаи при които търсиш безразборна жертва, както беше в Русе, в Търново, както този развилнял се дивак с брадвата в Гурково. Кой ще се извини на тези хора. Аз на кого да се извиня, на тези цигански барони? Аз тогава бях в емоция, тогава направих разграничението, че не всички хора от този етнос са такива, които работят съвестно, които уважават съседите си и са нормални граждани. Като видях това момче бях полудял, бях под афект. Ние си затваряме очите и ако някой си изтърве нервите скачайте върху него. Аз съм човек преди всичко, утре няма да съм политик. А когато представители на дадена общност бият, изнасилват, грабят, трябва ли да си затваряме очите, интеграция няма. Тази снимка е от 2016 г. и е на пазара в Плевен и тези хора пожелаха да се снимат с мен, това са работещи хора. Това не е във Войводиново, как ще съм заселвал там хора. Аз за пръв път отидох, когато биха това момче. Един лъжец излиза и лъже и аз трябва да се обяснявам на една лъжа“, каза още той.

„Когато един българин си остъкли терасата незаконно отиват глобяват го и той събаря. Когато в дадени места изникнат цели гета няма никой, който да е санкциониран. КОгато властта си затваря очите е проблем. Аз не отговарям за интеграцията на общностите. От години говоря, че трябва да сме по-смели, а не да се плашим, че ще сме обвинени, че сме политически некоректни. Във Войводиново къщите бяха опасни. По-голямата част от тези хора са от 2 чирпански села, вероятно са се върнали там. Кметът още преди няколко години им е предложил законни парцели, отговорът е бил – трябва общината да ни построи. Не трябва да ги социализираме за сметка на тези, които работят. Аз не съм обиждал циганите, тези хора, които не вършат престъпления, нямат основания да се обиждат“, добави министърът на отбраната.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ