От последните минути: Повдигнаха обвинение на Елена Йончева за пране на пари

Елена Йончева

Елена Йончева вече е с обвинение, потвърдиха от пресцентъра на БСП.

Депутатката от левицата най-вероятно ще отговаря пред Темида за пране на пари, което бе обяснено от прокуратурата, когато й поискаха имунитета. Утре депутатката ще даде подробности пред медиите, затова от партията й към момента се въздържат от коментар.

През ноември главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на общо шестима народни представители, сред които бяха Елена Йончева и Веселин Марешки.

Йончева се разследваше за пране на пари в особено големи размери и по-точно за извършени финансови операции с парични средства, присвоени от фалиралата банка КТБ. Разследването се води от Специализираната прокуратура и започна след сигнал от депутати. Според разследващите парите били прикривани чрез офшорна компания – „Далий Трейдинг Лимитид”.

От прокуратурата потвърдиха информацията за повдигнатото обвинение на Йончева, но заявиха, че към момента не могат да дадат каквито и да е било подробности по разследването.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ