Какво се случва с децата в Пловдив!? Болниците спешно слагат нови легла

Болница

Болниците в Пловдив слагат нови легла, за да поемат наплива от пациенти с усложнения от грипа. Най-много са с пневмонии. В УМБАЛ „Св. Георги“ със заповед на изпълнителния директор проф. Карен Джамбазов са добавени още 20 легла в клиниката по пневмология и фтизиатрия, тъй като е претъпкана.

Други 10 допълнителни са разкрити са в инфекциозната клиника. Пълна е педиатричната, в която е спрян плановият прием.

„Настаняваме само деца, които са в спешно състояние. През уикенда са хоспитализирани 9. Четири са насочени към домашно лечение, след като колегите са преценили, че не се налага да лежат“, обясни шефът на клиниката проф. Иван Иванов.

С 9 места е разширено отделението по пулмология на УМБАЛ „Пловдив“.
15 допълнителни легла са сложени и в детското отделение на едно от частните лечебни заведения под тепетата.

„Броят на заболели от остри респираторни заболявания в града и региона се задържа висок – 129 души на 10 000. Освен пневмонии циркулиращият в момента грипен вирус дава като усложнения бронхити, менингити и отити“, коментираха от РЗИ.

Заради грипната епидемия училищата в целия Пловдивски регион ще бъдат затворени до края на тази седмица. Очаква се заповед на кмета Иван Тотев за обявяване на 4 февруари като неучебен. При това положение учениците ще влязат в клас на 6-и, тъй като 5-и официално е междусрочна ваканция.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ