В Австрия още се държат за главата: „Наш“ българин направи мегасензацията в Кицбюел

34

Кръгът в Кицбюел е емблематичен за световната купа в алпийските ски, а тази година той е белязан от един 21-годишен българин. Повечето австрийски издания наред с информацията за победителите в стартовете са възхитени от представянето на Алберт Попов.

“С номер 71 на 5-о място. Българин се погрижи за мегасензация в Кицбюел” е най-гръмкото заглавие за фурора на нашето момче, а материалът е на heute.at.

Алберт направи фурор в първия манш от слалома, като потегли със задния №71 и финишира с 5-о време от всички алпийци.

Попов успя да придаде завършен вид на голямата изненада през изминалия уикенд, след като завърши и втория манш и в крайна сметка зае 9-ата позиция в крайното класиране. Това е най-предната позиция за българина в кариерата му в световната купа.

Предишната бе 16-а, която бе записана в Мадона ди Кампильо (Ит). Той има и 20-о място в Леви (Фин).

Българският скиор е разчистил пореден кол по пътя към финала на най-успешното състезание в кариерата си.

Значително място за суперсензацията Попов отделя и laola1.at.

В статията на това издание се подчертава, че Алберт от 3 г. тренира с германския национален отбор редом до звездата Феликс Нойройтер. Припомня се, че българинът е бил 1 г. в ски училище в Тирол.

В laola1.at обръщат внимание на това, че Алберт говори немски. “Обичам, когато пистата е суперзаледена и тежка. Това е моето трасе”, казва българинът на този език.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ