Г-да с власт, докато плюнчите молива за телеграми, отговорете защо изгонихте Алберт Попов от България?

алберт попов 5

Евроспорт не е бил по-гледан в България от времето, когато показваше онзи мач между Григор Димитров и Рафа Надал в Австралия.

Снощи десетки хиляди българи станаха към 22,30 часа част от еуфорията „Алберт Попов“. След почти 35 години българин отново влезе в Топ 6 на старт от Световната купа по ски. Това е изумително. Това е нещо, което смятахме, че не е възможно да се повтори.

Зад 21-годишното софиянче останаха олимпийски шампиони, световни такива, победители в стотици стартове, включително и властелинът от последните 2! И всичко това само 80-ина часа след друг подвиг на Алберт, с който изуми света в Кицбюел – тръгна 71-и, за да завърши 5-и!.

Днес снимките на усмихнатия българин, седнал гордо в седалката за шампиони на „Ауди“ на пистата в Шладминг са сред най-споделяните в социалните мрежи – над 400 000! Десетки хлапета се сетиха, че имат ски в килерите и искат мама и тате да ги водят още този уикенд на пистата. Нищо, че върлува грип.

И какво като отидат на пистата? Ще разберат, че и те, както Алберт Попов са осъдени да стоят далеч от България. Ако искат да карат ски като хората. Защото „справедливият“ български съд, поставен под натиск от платената терористична организация Швейцарска държава, забрани у нас да се развиват ски. Няма нови писти (не, че сега има кой знае колко), няма нови влекове, няма нови лифтове. Има само опашки на Банско, разруха на Витоша, забрани на Пампорово.

Алберт Попов, Камен Златков, а също Радо Янков и Сани Жекова, и Влади Зографски не са желани в България. Не и от хората с власт в тази България. За тези спортни герои няма писти за тренировка, няма нищо. Чакаме ги по веднъж в Банско да се покажат за Световната купа и дотам. През останалото време обикалят немили недраги из света, за да се подготвят и да радват с успехите си същата тази България, дето не ги желае.

Апропо, хората с власт, които не дават на Алберт Попов да тренира в България, веднага започнаха с телеграмите. Поздравителните! Дано използват властта си и за нещо друго, за да променят този идиотски закон, който убива белите спортове в България. Тогава и Алберт Попов може да им прати телеграма. Поздравителна!

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ