Грипът убиец погна поредните си жертви: Две деца берат душа в болницата в Пазарджик

Болница

Две деца в много тежко състояние са настанени по спешност в Интензивния сектор на Второ детско отделение на Областната болница в Пазарджик, съобщи д-р Валентин Данчев, който е началник на отделението.

По думите му децата са с тежка бронхопневмония вследствие на прекарани вирусни заболявания, предава „Фокус“.

„Едното дете е на 8 месеца, с тежка пневмония и с мускулна атрофия като придружаващо заболяване. Другото е на 2 години, също е с бронхопневмония и детска церебрална парализа. Грипната инфекция винаги е била много сериозно всяка една година. Има и така наречените мълниеносни форми на грип, като при тях усложненията стават много бързо и са с фатален край“, уточни д-р Данчев.

Той допълни, че при първите оплаквания трябва да започне прием на противовирусни препарати, но не и на антибиотици, ако не са настъпили усложнения.

„При влошено състояние, суха, честа и дрезгава кашлица и затруднено дишане, майките да не лекуват сами децата си, а веднага да потърсят лекарска помощ“, посъветва медикът.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ