От последните минути: Наша шампионка хваната с допинг, отнеха й златни медали (Снимки)

355b6f7af00b4a75b85f076e9577f580

Гръмна нов допинг скандал в българския спорт.

Колегите от БЛИЦ съобщават, че лекоатлетката Диляна Минкина е дала положителна проба, което автоматично води до нейното наказание.

За момента подробности не се разкриват, включително и какви непозволени средства е използвала родената през 1997 г. лекоатлетката.

На талантливата спортистка от Пирдоп е била взета проба след Националния шампионат на открито, който се проведе в началото на юли 2018 г. на стадион „Васил Левски“. Тогава Минкина срази конкуренцията с отлични резултати на 1500 и 5000 метра, окичвайки се със златните медали. В сайта на Българската федерация по лека атлетика вече не фигурира името й за въпросните две дисциплини, в които Диляна беше окупирала първите места.

Сега състезателката на СК „Цвети Кирилова“ е принудена да върне златните медали, които отиват съответно за втората на 1500 метра Радосвета Симеонова и втората на 5000 метра Маринела Нинева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ