Грозен старт на „София Оупън“! Пребиха шампиона на България, в залата само работници,баби и дядовци

София Оупен 2019 Лазаров 4

Стартът на тенис-турнира София Оупън потвърди опасенията на Григор Димитров, че това е частна надпревара, от която ползата е съмнителна. Както и защо държавата налива в нея над 500 000 лева!

ЗА КАКВО?

Днес „Арена Армеец“  беше празна. За мача на двете българчета – Донев и Лазаров, дойдоха майки, бащи, баби, дадовци, малко други роднини и приятели. На всичкото отгоре шампионът ни Донев го биха като маче о дирек.

В празната зала атмосферата тягостна. Във випа – авантаджии, които се въртят по посока на сервиса, да ги видят по телевизията. Покрай тях си почиват работници.

Шумно рекламираните подрастващи тенисисти, които щели да попиват от майсторството на играещите, ги нямаше.

Състезателите си почиват между геймовете на пейки, достойни за старчески дом в Елхово. Бършат си потта с кърпи от магазин за левче. И им дали да се разписват на камерата с фулмастер останал от кабинета на големия Цъф, който прекъсва.

И всички в залата едни намръщени, отегчени, начело с директор Джокович, все едно са насила там…

Ако и утре е така, от догодина да дадем турнира на някоя друга страна, където ще му се радват. А тези 500 000 лва да се дадат на школата на Григор в Хасково, на Цвети Пиронкова в Пловдив, на другите, от които може да излезе нов световен български играч.

От „София Оупън“ няма да е!

 

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ