Собственикът на БИАД изпаднал в кома преди да почине – 200 души го изпратиха към вечния му дом (Снимки)

1549300148_biad2

Близо 24 часа преди да издъхне, бившият собственик на чалга емблемата на нощния живот в София – БИАД, е бил в кома.

Димитър Иванов е бил приет по спешност и в критично състояние в Окръжна болница миналата събота, часове преди рождения си ден на 3 февруари.

Бизнесменът е имал жестоки проблеми с черния дроб. Последния месец е изкарал почти на легло. Часове наред лекарите са се борили да го стабилизират, но жизненоважният орган, увреден безвъзвратно от цирозата, е функционирал с не повече от 20% от капацитета си и е предал собственика си в неделя около 16 ч. – деня, в която навърши 41 г.

В последните години Иванов празнувал рождения си ден като истински бохем и още не носят легенди за тържествата, вихрили се в подземията на ул. „Гурко“ 16, където се помещава БИАД. Този път, вече болен и изнемощял, по обясними причини не планирал грандиозен купон за празника си.

„Вместо да ни събере да почерпи за рождения си ден, ни събра на погребението си“, ридаеха близки на починалия бизнесмен на опелото в село Дорково, Велинградско, където днес следобед бе положен във вечния си дом.

Близо 200 души си взеха последно сбогом с Иванов. Огромен венец за своя приятел изпрати диетоложката Енджи Касабие. От София пристигнаха бившият управител на БИАД Мустафа Лешов, собственикът на DSTV Александър Гогов, предприемачът Димитър Маринчев, ММА-боецът Александър Стефанов, лайфстайл експертът Атанас Лазаров, плеймейтката Вероника Никифорова и др.

„Смъртта идва винаги неканена, неканена нахлу в дома на семейство Фикийни и им отне Митко завинаги. Сега, когато жаждата за живот е най-силна, когато трябваше да се радва на любимото си дете и семейство, той си отиде завинаги“, коментираха опечалените роднини на Иванов.

В последните години той е живеел на семейни начала със своята половинка Невена Георгиева. Двамата имат дъщеря – Катя. Момиченцето не присъства на погребението на баща си.

Източник: „ПИК“


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ