Банев със страховита заплаха от ареста

Баневи1

„Рано или късно ще осъдя държавата, моят престой в ареста ще струва много скъпо. Подготвям дела и в Страсбург, и в Брюксел“, заяви пред Апелативния специализиран съд бизнесменът Николай Банев.

Той твърди, че преди ареста е подготвял приватизация на предприятие в трета страна. Заради задържането и делото срещу него имал „пропуснати ползи“.

Банев каза, че е изключително разтревожен от „специалния подбор“ на свидетелите, които според него правела прокуратурата.

„Естествено е да има доволни и недоволни след толкова години работа. Да има хора, които се опитват да щипват от пипера и солта на Баневи“, каза бизнесменът пред съда.

Според него „Полимери“ няма и един лев задължения по приватизационния договор, а също и АКБ „Форес“.

„Не мога да си представя такава страшна организирана престъпна група от майка, снаха и син, която извършва толкова голяма престъпна дейност, колкото тръби прокуратурата. Обвинението е смешно и жалко,“ добави Банев.

„Публично прокуратурата оповести, че в мои сметки има над 1 милиард лева. До ден днешен тя трябваше да получи информация от съответната банка или от Швейцария, но никой нищо не казва. Имам извлечение, от което става ясно, че такива пари никога не са преминавали през моя сметка“, заяви Банев.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ