Само в 7DniBulgaria.bg

Кучето на Венци Мартинов скъсало чорапогащника на Лили Иванова в Кресна

Сега комикът се грижи за френски булдог на име Шари

Три са домашните любимци, белязали с меките си лапички живота на комика Венци Мартинов. Последният от тях е френският булдог Шари. Мартинов ѝ дава името заради черно-бялата ѝ окраска. Той избира тази порода, защото му напомня на предишното му куче – мопса Тара. “В муцуната им има нещо приятно – малко приличат на мен”, шегува се комикът. Шари е родом от Търговище. “Докараха ми я тука в кашонче. Беше голяма колкото мишка”, спомня си Мартинов.

Френският булдог определено е куче с характер.

“Изхвърлих едно

разтягащо се

диванче, което Шари

направи на дрипи

и парцали

Няколко чифта джапанки също отпътуваха за боклука. Имах едно направление за изследвания, успя да наръфа хартията му. Даже, като после го занесох в поликлиниката, питаха: “Куче ли го е яло?”, смее се комикът. За да няма следващи такива инциденти, той махнал всички предмети, подходящи за драскане и дъвчене. “Неописуемо приятно е чувството, когато вечер се сгуши до теб в леглото и заспи”, допълва той.

Сега разхожда Шари по два пъти на ден, но ще увеличи този брой, защото вижда колко е щастлив домашният му любимец, когато е навън. “Много е дружелюбна, играе си и с други кучета и с хора, които съвсем не познава – скача, радва им се и ако те обичат кучета, започват да я галят насред улицата”, казва комикът.

Шари му напомня на човек – хем игрив, хем добродушен, хем кротък, хем щур на моменти. “Тази порода е много привързана към хората. Факт е, че иска постоянно да има някой. Може би самият френски булдог по този начин си въобразява, че дресира човека”, шегува се Мартинов. Затова и никога досега не се е отделял от Шари за повече от няколко часа.

Преди нея отглежда мопса Тара. Комикът отбелязва, че

кучетата от тази

порода не са толкова

игриви, а са някак

спокойни

“Тя действително много приличаше на мен – много мързеливо куче – да хапне, да пийне, за малко да се разходи и да си почива и да се глези”, шегува се Мартинов.

А Тара е била истинска звезда в животинския свят. Веднъж дори участвала в ревю на кучешки дрехи и така уредила на нея и Мартинов безплатна почивка в Несебър. “Може да се каже, че Тара е германка”, шегува се комикът, защото майка ѝ е от село Герман. Той се грижи за мопса 9 години. “Беше много тежко, като почина. Даже съвсем тайно един ден с верен приятел я погребахме точно до Германския манастир”, казва той.

Първото си куче Мартинов взема с бившата си жена Катя Близнакова.

Кръщават го Тото

на изпълнителя

Тото Кутуньо

“То беше куче и певец. Беше сниман по телевизията в началото на 90-те как пее”, спомня си Мартинов.

Породата на Тото била бяла булонка. “Той вече беше по-злобен и по-игрив тип”, допълва той. Няма да забрави как тръгнал на турне и заедно с Близнакова решили да вземат кучето със себе си. “Колата ми беше повредена и го мъкнахме по рейсове и влакове. Хората по провинцията ни гледаха много странно тогава, но не оставихме животното”, казва Мартинов.

“Както казва една комшийка, която от години наблюдава как се грижа и си другарувам с домашните си любимци: “Колко е хубаво да си куче на Венци Мартинов”, шегува се комикът.

Веднъж той взел Тото със себе си и на турне из Благоевградския край. “Точно в читалището в Кресна кучето скъса чорапогащника на Лили Иванова в гримьорната”, спомня си Мартинов. Примата много обича животните и въобще не се ядосала, а само се засмяла.

Към Огняново групата спряла на една бензиностанция, за да се поразтъпчат. “Тръгнахме и добре, че един от музикантите каза: “Абе, кучето забравихме”. Върнахме се за секунди. Тото си беше там”, смее се комикът.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ