Един от най-известните цигани в България е на крачка от смъртта (Снимка)

Болница

Докторите от бившата Правителствена болница са оперирали сърцето на ромския Павароти, както наричат фолкпевеца Джаго, съобщава „Телеграф“. Митко Трайков, както е истинското име на музиканта, е постъпил в здравното заведение в понеделник, а във вторник се е състояла интервенцията.

„Операцията мина добре, но не е инфаркт“, обясни неговата близка Бобинка Методиева. Тя обаче не пожела да сподели повече за състоянието му. Ден преди да му отворят сърцето, жената попита в чата на лелите на Азис каква е прогнозата им. Стефка и Малина я успокоиха, че всичко ще бъде наред и препоръчаха роднините да занесат в манастира „Свети Мина“ негова дреха, върху която да четат молитви 7 дни.

„От манастира вземете светена вода и му я занесете в болницата“, добави най-старата дъщеря на прочутата костинбродска врачка баба Станка. 57-годишният Джаго е имал проблеми със сърцето и преди – преди 5-6 години той е преживял инфаркт, но в Трета градска болница са го спасили. В същото здравно заведение е лежал и по-малкият му брат Марко, който пак е музикант и е популярен от дуета си със Снежина. Марко е получавал сърдечен удар цели два пъти, а през 2014 г., малко преди юбилейния концерт в зала „Универсиада“ е имал и инсулт. През септември 2018 г. отново е закъсал със сърцето.

Музикалната фамилия Трайкови са четирима братя – най-възрастният Ибро, барабанистът, е покойник, следват Джаго, Марко и най-малкият Николай, когото наричат Доктора и е кларнетист. Джаро е създател на първата ромска рап-формация „Джипси – авер“ в началото на 90-те, а истинска популярност придобиват с участията си в шоуто на Тодор Колев. „Как ще ги стигнем американците“ и в концертите на Вили Казасян.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ