Цацаров: Замесен в случая „Скрипал“ агент на ГРУ е бил 3 пъти в България

цацаров

Замесен в случая „Скрипал” агент на ГРУ е пребивавал на българска територия три пъти България. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров след среща с премиера Бойко Борисов, съобщава БГНЕС.

Борисов се срещна тази сутрин с британския посланик Ема Хопкинс и с вътрешния министър Младен Маринов, както и с главния прокурор във връзка с информацията, че един от замесените в случая „Скрипал“ е бил в България по времето, когато е бил отровен бизнесменът Емилиян Гебрев.

Трима служители на руските служби са обявени за замесени по случая „Скрипал”. Двама от тях се подозират като преки извършители, единият Сергей Федотов се подозира като помагач. Установено е, че за период от 10 години първите двама не са влизали на българска територия. Третият обаче е пребивавал на българска територия. Федотов е влизал три пъти в България, със самолет на 5 февруари, излизайки от аерогара София със самолет на 22 февруари. Втори път – със самолет в Бургас на 24 април 2015, като е напуснал България на 28 април 2015 в 20,21 ч. отново със самолет. Трето влизане на Федотов у нас е на 23 май 2015 със самолет през аерогара София като на 29 май той заедно с лек автомобил в посока Сърбия е напуснал страната с друг гражданин, обясни Цацаров.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ