Гавра в интернет с две ученички от Пловдив

полиция

Две 15-годишни ученички от Пловдив са били подложени на изключителен тормоз в интернет. Там техни момчета връстници са качвали данни и неприлични снимки за тях. Семействата на потърпевшите момичета са подали сигнал в общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, съобщи секретарят й Виктория Събева. По думите й гимназистките са били толкова уязвени от разгласената информация и фотоси за тях в социалните мрежи, че се наложило да посещават психолози. Едната от девойката отказвала да посещава занятия и била пред изключване заради неизвинени отсъствия. С усилията на родители, педагози и специалисти двете жертви са успели да преодолеят шока. Авторите на гаврата са предадени на полицията.

„Опасностите в социалните мрежи дебнат отвсякъде. Затова юристи и възпитатели ще влязат във всички училища, за да беседват с деца и родители“, заяви зам.-председателят на общинската комисия Илиян Иванов. Заделени са 40 000 лева за отпечатване на материали и провеждане на мероприятия по превенция на заплахите в интернет. Акцент в работата на комисията т.г. са и обучения на педагогическите съветници как да разрешават конфликти в класните стаи и извън тях чрез медиация. В училищата ще бъдат проведени симулативни процеси по налагане на възпитателни мерки на извършители на престъпления. Идеята е децата да знаят какви са последствията от техни противоправни действия. През м.г. в Пловдив са били извършени 102 престъпления от непълнолетни, 74 от тях са кражби. Останалите са грабежи.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ