Страховита катастрофа в близка Македония, 14 загинали, сред тях е син на депутат

Image_7297563_126

Общо 14 души са загинали, седем от които на място, в тежка катастрофа, която се случи вчера на пътя Скопие – Тетово край Карпалак, съобщи министърът на здравеопазването Венко Филипче, пишат скопските издания, цитирани от БТА.

Над 20 души са приети в болница, някои от които са в много тежко състояние. Правителството обяви два дни на траур в страната.

Вестник „Вечер“ съобщава, че катастрофата се е случила вчера следобед, когато автобус на компанията „Дурмо турс“ с гостиварска регистрация преминал през мантинелата в насрещното движение, след което излетял от пътя и се преобърнал близо до село Ласкарци. Автобусът се движел по пътя Скопие – Тетово. Шофьорът на автобуса е хоспитализиран. За установяване на причините за инцидента, държавният прокурор ще издаде нареждане за аутопсия на починалите лица и за извънреден технически преглед на автобуса, съобщават изданията.

От македонското правителство информираха, че премиерът Зоран Заев ще посети днес ранените, които се намират в болница. Вестник „Слободен печат“ съобщава, че в катастрофата е загинал син на депутата от СДСМ Благойче Търпевски. Изданието пише, че в Института за съдебна медицина се идентифицират лицата, които са починали в тежката пътна катастрофа. В болницата „8 септември“ трима души са починали след неуспешна реанимация, пишат изданията. В община Гостивар е обявен тридневен траур, тъй като загиналите са от този град. В автобуса са пътували 50 души, пострадали са 32 души, от които 14 са починали.

Вестник „Слободен печат“ съобщава, че Обединените нации са били официално информирани от македонското правителство за новото име на страната. Получихме известието за новото име и Съветът за сигурност и Общото събрание веднага ще бъдат информирани, заяви представител на ООН, който пожела да остане анонимен, пише изданието.

Вестник „Нова Македония“ съобщава, че министърът на отбраната Радмила Шекеринска е първият министър на отбраната, който участва в Брюксел в официалната среща на министрите на отбраната на НАТО. Започвайки срещата, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг поздравил Шекеринска с добре дошла и изразил задоволство, че тя участва в министерската среща.

Отворените врати за Република Северна Македония в НАТО са доказателство, че алиансът е динамична институция, която гледа към бъдещето и може да се справя с предизвикателствата в отбраната и днес, както и преди 70 години. Република Северна Македония е с вас. Радвам се на нашето общо бъдеще, заявила Шекеринска. В кулоарите на министерската среща в Брюксел Шекеринска осъществи срещи с българския, канадския и британския министър на отбраната. Посещението продължава със срещи с гръцкия, турския и белгийския министър на отбраната, пише вестник „Нова Македония.“


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ