Българка се приближава до драфта в женската НБА

2111816763

Българската баскетболистка Борислава Христова продължава да играе страхотно в САЩ. Изявите ѝ не останаха незабелязани и тя попадна в класация на highposthoops.com за потенциални избори в драфта на женската НБА. Изборът ще се проведе през април.

Специалистите следят отблизо представянето на Христова от няколко години. 22-годишната българка има средно по 21.5 точки на мач през този сезон и е третата най-резултатна в състава на „Вашингтон Стейт“. В САЩ наричат Борислава „Bobi Buckets“

Българката е една от шестте чужденки във „Вашингтон Стейт“ през този сезон. Тя стана втората баскетболистка, достигнала най-бързо до 1000 точки в историята на учебното заведение. Прави повече от 70% от точките си в подкошието, като се представя сравнително добре и от далечно разстояние и от линията за изпълнение на наказателни удари. За нея добър вариант би бил отбор като „Минесота Линкс“, пишат от highposthoops.com в описанието на гарда.

Борислава Христова е родена на 12 юли 1996 г. във Варна. Родителите ѝ са се занимавали с баскетбол, а нейният брат – с футбол. Рисувала добре, но предпочела спорта. Започва в школата на „Черно море“ Одесос, до 2014 г. играе за Истанбулски университет и „Нефтохимик 2010“.

Носи екипа на американския „Вашингтон Стейт“ вече пети сезон. Там е съотборничка с друга българка – Мария Костуркова, която има португалски паспорт. Треньор пък е Лидия Върбанова. Заминава за Щатите именно заради бронзовата медалистка с женския национален тим от европейското във Варна през 1989 г.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ