Собственикът на изгорелия месарски цех във Войводиново проговори за първи път и обяви екшън план

1550213007-1

Фирмата „Унитемп“, чийто завод за преработка на месо изгоря в пловдивското село Войводиново, ще продължи да съществува. В това е категоричен собственикът на компанията Петко Петков. В интервю за БНТ той проговори за първи път след опустошителния пожар и обяви, че има екшън план, като уточни, че изгорялата фабрика има пълно застрахователно покритие.

„Все още нямаме право да влизаме във фабриката и да видим какво е останало от имуществото, тъй като застрахователят трябва първи да влезе. Не нарушаваме правилата, тъй като имаме пълно покритие на застраховката. Застрахователят, ако си свърши бързо работата, пропуснатите ползи ще са все по-малко. „Унитемп“ продължава. В никакъв случай няма да сваляме гарда“, обяви Петков.

Той не се ангажира с версия за пожара.

„Бяхме в шок. Не можем да даваме никакви версии, нито аз, нито служителите, тъй като бяхме много шокирани“, каза бизнесменът.

Относно хората, които ще останат без работа той обяви, че всъщност 15 процента от персонала ще продължи да работи за него. За останалите е привлечена фирма за подбор за персонал. Петков уточни, че общият брой на работниците е около 200, а не 300, каквито бяха първоначалните информации в медиите.

„Тук работят много хубави хора Най-много ми тежи за екипа. Има много добър план за действие. Той зависи от бързата реакция на застрахователя. Още първият ден след събитието, понеделник сутрин, събрах абсолютно всички служители и им казах, че на този етап изграждам екшън план. Той е готов.

200 души е броят на хората, които работят във фабриката. От тях около 15 процента запазват напълно работата си. С другите няма да се разделяме веднага. Не съм давал по никакъв начин повод, че служителите ще бъдат оставени на произвола на съдбата. Хората, които остават ще бъдат привлечени, след като стане възможно за работа в частта, която е останала, ако има такава, и в старата база, която съществува във Войводиново – там изграждаме един мини вариант на съществуващото. А другата част, която остава – ние водим разговор с всеки един от тях, като сме привлекли и служба за подбор на персонала. Познавам на всеки един неговите умения и ще се погрижа за това“, добави Петко Петков.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ