Симона, на която социалните взеха бебето, може да си го върне още днес

Image_7300344_126

Дирекция социално подпомагане в Смолян няма да обжалва решението на Районния съд и 26-годишната Това заяви шефката на службата София Сиракова. Тримесечният Александър бе изведен от семейната среда и бе даден временно на приемно семейство веднага след изписването му от Родилното отделение на смолянската болница на 17 декември миналата година. Социалните работници мотивираха извеждането на бебето с проверки в къщата на фамилията в махала Речани, където констатират, че средата е рискова за живота и здравето на новородено. Те споделяха и притеснения за адекватността на майката към потребностите на едно бебе.

Делото бе разгледано в Районен съд -Смолян миналата седмица с искане от Дирекция „Социално подпомагане“ съдът да настани бебето на Симона в приемно семейство за срок от шест месеца.

26-годишната Симона бе категорична, че иска детето да бъде върнато при нея веднага.

След делото стана ясно, че има подобряване в битовите условия в домът на фамилията в махала Речани, а с майката се работи по програма предложена от „Социално подпомагане“.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ